Валентин Славчев

 Вальо Славчев активно работи в областта на скулптурата и печат авторска дообработка. Проектира и изпълнява свои творби от метал, камък, дърво и нетрадиционни материали. Автор е на различни награди за Български Олимпийски Комитет и Международен Олимпийски Комитет, вестник Пари, клуб Етерна. Носител на грамота от световно изложение за скулптура и изящни изкуства гр. Лозана – Швейцария 2000 г.  Негови творби се притежават от Национална Художествена Галерия, Министерство на Културата, Асоциация Арт Диалог със седалище Париж. Присъства в частни колекции както в България така и във Франция, Дания, Германия, Япония и прочие. Вальо Славчев е автор на повече от 7 самостоятелни изложби, като участва и в общи художествени изложби, организирани от Съюза на Българските Художници. 

image30

Веселин Атанасов

 

Веселин Атанасов е завършил художествената гимназия в Бургас. По-голямата част от живота му е обвързана с изкуството, като в момента работи в сферата на рекламата в една от най-големите печатници в Бургас и региона. Рисува основно смесена техника – туш и акварел. Предпочита да рисува леки и илюстративни скици, детайли, които носят провокация, но и нещо положително, нещо топло, което прави хората щастливи. Темите му са основно обвързани с морето и рибите, но не само. Намира вдъхновение в анимализма, рисува поредица илюстрации по „Врабчетата“ на Радичков, както и серия подводници от втората световна война, улавя откраднати моменти красота от истинския живот – коли, манастири, насекоми, емблематични сгради. В графиките си търси красивото, детайла, който докосва душата и е наситен с конотации, разказващи истории. Обича да рисува вечер в уединение, на фона на джаз, и вярва, че е важно да правиш нещо, което те прави щастлив, защото това означава, че го правиш с любов. Именно затова и винаги се вълнува при кого отиват картините му, в чий дом влизат.

Негови произведения са в каталога на Международна изложба „Лудогорие“, Разград. Участвал е в два международни пленера в Кападокия, международни общи изложби и изключително успешна самостоятелна изложба „Море“ в бургаския бар Barbossa.

image31

Ваня иванова

 Ваня Иванова е историк по образование. Още от завършването се потапя в арт средите и започва работа в частна галерия във Велико Търново. Тогава започва и да рисува – отначало картички с овце, а от няколко години насам и прекрасните дървени картинки с овце, които можете да намерите и при нас в Павилиона. През пролетта на 2019 започва да сбъдва мечтата си и разработва своя арт галерия във Велико Търново.  

image32

Елвира загорова

 Елвира Загорова eхудожник по професия и обича да прави изкуство, което да е близко до хората и тяхното ежедневие, което да е активна част от живота им. Именно затова повече от 15 години прави ръчно рисувани аксесоари. Тя създава ефирни шалове, текстилни огърлици, рисувани дрехи, вратовръзки, чантички и декоративни калъфки за възглавници. В работата си се вдъхновява от български символи като розата, шевицата и елементи от тракийските съкровища, намерени по нашите земи; от природата, както и от красивите български градове като Несебър, Велико Търново, Трявна и др. Работи в техниката студен батик с текстилни бои и контури, като използва естествена коприна и шифон.  

Нейните шалове са като картини, освободени от рамката. Всеки ръчно рисуван шал е с уникален дизайн и цвят и може да бъде както оригинален акцент към стила, така и да се използва като декорация в дома.

image33

Марина Гурянов

 Марина Гуренов e архитект по професия, но още от детството си обича да рисува в свободното си време. В момента творческите й интереси са насочени към дизайна на дрехи и аксесоари в стил батик и изкуството от стъкло. Тя рисува върху стъклото, използвайки различни техники, след което го пече в пещ при висока температура. Комбинирайки рисуването и фюзинга, се получават уникални картини, запечатани в стъкло.

Творческия й процес най-често започва с предварителна скица, от която да работи, но крайният резултат е комбинация от импровизация, настроение и посоката, която самият материал я насочва в този момент. Нейните предпочитания в дизайна са интригуващи цветови комбинации, асиметрия на формата и фини детайли.  

image34

Христо Ежбеков

Очаквайте скоро...

image35